Domex

'Aluminium är det rätta valet', säger Henrik Lauridsen, VD för Domex Skylight
'Aluminium är det rätta valet', säger Henrik Lauridsen, VD för Domex Skylight

Domex Skylight tillverkar och monterar takfönster i både privata och kommersiella byggnader, där lösningar med takfönster tillför massor av ljus till rummen nedanför. Specialprofiler, tillverkade av aluminium utgör den huvudsakliga delen av den solida och vädersäkra ramen runt det transparenta materialet.

Takfönster med aluminiumprofiler

 Ett takfönster tillför massor av ljus till ett rum, där ljuset från fönster och dörrar är otillräckligt. Domex tillverkar alla typer av takfönster i olika storlekar och former, och i polykarbonat (PC) och akryl. Takfönstren har avancerade lösningar för öppnandet. En aluminiumram fäster det transparenta materialet vid taket av byggnaden:

- Det finns flera skäl att använda aluminium för ramkonstruktionen. Främst eftersom materialet är visuellt rätt val. Även eftersom aluminium är ett lätt material, vilket gör ramen lätt att hantera. Det är helt enkelt lätt att arbeta med, säger Henrik Lauridsen, VD för Domex Skylight.

Inget alternativ

Aluminiumprofilerna som används för takfönsterns ramar, är gjorda speciellt för Domex:

- De använder våra unika profiler. Och de är tillverkade av aluminium, eftersom det saknas alternativt material på marknaden. Det är ett mycket användbart material, både på kort och lång sikt, säger Henrik Lauridsen och fortsätter:

- Dock är kvaliteten på materialet en sak. Kvaliteten och den personlig relationen i vår dialog med Alumeco är en annan. Priset och hela paketet på Alumeco matchade vårt företag, när vi var i behov av en ny leverantör. Vi använder Alumeco för lagring av profiler och det är fördelaktigt att personalen vid Alumeco är så mottagliga för våra önskemål och behov.

En del av utvecklingen på ett tidigt stadium

Takfönster från Domex används i både kommersiella och industriella byggnader över hela landet - till exempel ovanpå stora mataffärer, lagerbyggnader, industribyggnader etc. Ett aktuellt exempel värt att nämnas är den nya centrala lagerbyggnaden för Dansk Supermarked utanför Århus. Denna byggnad har också takfönster med aluminiumprofiler, som utvecklats gemensamt av Domex och Alumeco:

- Eftersom vår formgivare samarbetade med kundens tekniska designer var vi tidigt en del av utvecklingen, vilket gjorde det möjligt för oss att använda vår kompetens. Till exempel när det gäller extrusion - och vi har optimerat kundens lösning i fråga om effektivitet och funktionalitet, säger Jess Jørgensen, försäljningskonsult på Alumeco.

- I praktiken krävde detta projekt en lösning för att undvika köldbryggor. Således var det nödvändigt att skapa och placera profiler av ett material såsom plast mellan det inre och yttre skiktet.

- Vi gjorde förslag inom ramarna för vad som var möjligt, både tekniskt och ekonomiskt, och vi har därefter etablerat buffertlagring för Domex, så att kunden kan minska sin lagringskostnad.

Texten utformades i samarbete med Domex. Domex logo

 

Titta på vårat bildgalleri:

  • Profiler specialltillverkade för Domex
  • Takfönster från Domex
  • Takfönster från Domex
  • Specialprofiler til Domex
  • Ovenlys fra Domex
  • Takfönster gjorda av Domex