Alumeco

ca. 40 000 m2 yta bestående av kontor, höglager, lager och produktionsanläggningar.
ca. 40 000 m2 yta bestående av kontor, höglager, lager och produktionsanläggningar.

Alumeco – en värld av metall

Alumeco är ett internationellt handelsföretag som grundades 1983, huvudkontoret ligger i Odense, Danmark. Alumeco tillhandahåller lösningar i aluminium, rostfritt stål, koppar, brons och mässing till den metallförbrukande industrin. Som global leverantör och samarbetspartner har vi ett omfattande och internationellt nätverk samt en rad dotterbolag i Europa, Nordamerika och Kina.

Genom omfattande investeringar i företagets fysiska ramar och i moderna maskiner förfogar Alumeco över ett av Nordeuropas största aluminiumlager, ett eget coilcenter samt två helautomatiska höglager – investeringarna gör det möjligt för oss att tillgodose kundernas önskemål och marknadens utveckling – därmed kan vi garantera bästa möjliga service.

Vi har byggt upp vår expertis under mer än 30 år. Tack vare våra engagerade och duktiga medarbetare har vi blivit kända för vår kompetenta rådgivning och vår stora interna kunskap om aluminium. Varje dag strävar vi målinriktat efter att realisera och utveckla lösningar med fokus på kundens specifika önskemål.

Vår vision är: 'TO BE NUMBER 1 – By creating competitiveness for our partners' Genom detta åtar vi oss att ständigt öka insatserna på kvalitetsområdet, genom att investera i moderna hyllsystem, nya sågar, smarta IT-lösningar samt personalutbildning. Detta är helt enkelt nödvändigt för att leva upp till de krav som ställs på marknaden. Alla våra ansträngningar ska säkerställa att både våra kunder och leverantörer upplever ett gott samarbete med Alumeco.

Översikt över våra dotterbolag

 

Alumeco i siffror

   
Grundades: 1983
Antal medarbetare, Odense: 266
Antal medarbetare, Koncern: 950
Huvudkontor:   Odense, Danmark
Certifiering:

ISO 9001

ISO 14001

ISO 45001

Företagsregistrering Alumeco Sverige AB: 556529-9590

Video: Alumeco Company Presentation

Video: Alumeco - Metal Supplier

Alumeco under åren... i bilder

  • Alumeco 1983-1990
  • Alumeco 1990-1997
  • Alumeco nu