Bases

Aluminium tillför elegans och flexibilitet. 'När vi gör nya profiler, lämnar vi det till experterna på Alumeco...', säger BASES
Aluminium tillför elegans och flexibilitet. 'När vi gör nya profiler, lämnar vi det till experterna på Alumeco...', säger BASES

Aluminium möjliggör elegans och maximal flexibilitet

Sedan grundandet år 2003, har BASES A/S utvecklat ett sortiment carportar och skärmtak av hög kvalitet, elegant design och i lätta material. Aluminium är en central komponent i lösningarna från BASES, eftersom det möjliggör stor flexibilitet och har många fördelar.

- Vi är ett kundorienterat företag som levererar lösningar för skärmtak, inkl. cykelskjul, terrass-skydd och carportar. Om vi ​​inte har lösningen till hands, kommer vi att skapa den, eftersom vi är mycket fokuserade på kundanpassade lösningar. Detta kräver flexibilitet, som vi kan erbjuda genom att arbeta med aluminium, säger John Schnor, ägare av BASES A/S i Middelfart, där företaget just öppnat en ny stor utställning på BYGGECENTRUM.

Naturligt centrum

Den ursprungliga utformningen av BASES har utvecklats av den danske designern Christian Bjørn, med vilken företaget fortfarande har ett nära samarbete. Från början har kombinationen av modern design och lätta material kännetecknat alla lösningar från BASES och med aluminium som det naturliga centret:

- Vår användning av aluminium har från början inneburit att vi kan införliva vissa funktioner i profilerna.  Vi kan till exempel enkelt och elegant lägga till glas. Vi kan skära materialet på plats, där det är svårare att arbeta med exempelvis galvaniserat stål, eftersom det behandlas på förhand.

- Möjligheten att bearbeta på plats innebär att vi kan skapa lösningar relativt snabbt på plats med våra kunder. Avståndet mellan förfrågan och det slutliga projektet är helt enkelt mycket kort, säger John Schnor och definierar några av de andra fördelarna med att använda aluminium:

- Materialet rostar inte och ändrar inte färg, eftersom det har blivit ytbehandlat (naturanodiserat), och vi kan införliva många smarta funktioner, omöjliga att införliva i stålprofiler.  

Många resurser

När John Schnor och Christian Bjørn insåg att den senaste designen skulle vara tillverkad av aluminium, kontaktade BASES Alumeco:

- Vi kontaktade Alumeco, med vilka vi har samarbetat sedan dess, trots att andra har försökt att ansluta sig till oss. Men Alumeco är det största företaget i termer av aluminium i Norden och detta av en anledning. De har en stor organisation som erbjuder bra prisvolym och förstklassig service.

- När vi gör nya profiler, lämnar vi det till experterna på Alumeco att bestämma hur långt vi kan gå i termer av verktyg. Alumeco är också bra på att hitta rätt profilleverantörer, oavsett var i världen. Alumeco har full kontroll vad gäller organisation, eftersom de har stora resurser. Det är en viktig fördel, säger John Schnor.

John Reimer, Key Account Manager hos Alumeco, om lösningen för BASES:

- Vi levererar extruderade och bearbetade material till BASES, vars team av tekniker reser runt i landet och monterar lösningarna. Före leverans, hjälpte vi BASES att konstruera profilerna och slutföra produkten, i syfte att hjälpa kunden med det totala paketet av aluminium och bearbetning.

- Alumeco levererar ex.vis aluminium för profiler till takbjälkar, förvalsade och bearbetade och färdiga för användning. Pelarna för skjul, carportar, terrasser, cykelskjul och andra skärmtak är också gjorda av extruderade aluminiumprofiler, levererade förkortade samt parvis, packade och klara för montering på plats.

Fallstudie med Bases Bases logo

 

Titta på vår video med fallstudien se vårt bildgalleri:

  • Aluminium som ett viktigt element i carportar
  • Materialet rostar inte och ändrar inte färg. Perfekt
  • Carport från BASES