”Vi väntade inte på kundernas förfrågningar – vi gjorde det bara”

”Vi väntade inte på kundernas förfrågningar – vi gjorde det bara”

Att driva ett framgångsrikt företag handlar ofta om att våga investera i en ny produkt innan kunderna börjar efterfråga den.

Det var precis det som Mikael Bach Guldbrand från DecoDemp i Odense vågade göra när han beslutade att byta från vanligt aluminium till GreenAl, ett mer hållbart och miljövänligt aluminiumalternativ som Alumeco tagit in i sortimentet.

Mikael Bach Guldbrand driver sin verksamhet efter en simpel regel: ”Jag säger alltid: Vi strävar inte efter att vara billigast, vi strävar efter att vara bäst – och med GreenAl kommer vi ett steg närmare att vara bäst” förklarar han.

Hjälper redan kunderna att vinna uppdrag

Aluminiumprofilerna från Alumeco utgör den bärande strukturen i DecoDemps akustiska paneler, så det är inga små mängder med profiler som passerar lagret i Naesby varje år. Därför beslutade Mikael Bach Guldbrand att förutse framtiden hållbarhetskrav och redan nu ersätta det energitunga aluminiumet med en ”grön” mer hållbar variant. Det visade sig vara helt rätt beslut. Redan nu har flera av DecoDemps kunder vunnit uppdrag eftersom de kunde leverera den mest hållbara lösningen.

Hållbarhet genom hela produkten

GreenAl är inte det enda elementet som ska göra DecoDemps akustiska paneler mer hållbara. Återvinning och hållbarhet beaktas genom hela produkten. T. ex. har Decodemp utvecklat en design där profilerna monteras med standardiserade plastkomponenter, på så sätt kan hela ramen separeras och återvinnas med rätt material. Alternativet är att limma eller svetsa ihop konstruktionen och då blir det väldigt svårt att separera materialen för återvinning. Den ljudabsorberande fyllningen i de akustiska panelerna återvinns i samarbete med Rockwool och slutligen ersätter DecoDemp polyesterbeklädnaden med ull, som har fler hållbarhetsperspektiv. Dessutom är panelerna tillverkade så att beklädnaden kan bytas ut, på så sätt har panelen som helhet en mycket längre livslängd.

 

Nedan visas bilder från vårt samarbete med DecoDemp: