Nu lagerför vi durkplåt i aluminium med lågt CO2-avtryck

Nu lagerför vi durkplåt i aluminium med lågt CO2-avtryck

Efterfrågan på aluminium med lägre CO2-avtryck ökar kraftigt och därför är nu durkplåt med ett CO2-avtryck på under 4kg CO2/kg aluminium, en lagervara hos Alumeco.

Materialet tillverkas av österrikiska AMAG och är en del av deras nya produktlinje Al4ever. Detta betyder att materialet har ett garanterat CO2-avtryck på högst 4kg CO2/kg aluminium.

Albin Kristensson, produktchef för valsat material hos Alumeco Sverige, säger:

Det är samma plåt med bibehållna mekaniska egenskaper i samma legering – fast med ett lägre CO2-avtryck. Vi märker att fler och fler kunder efterfrågar den här typen av produkter, så nu tar vi hem det till lager

För att göra det lätt för dig som kund så har vi samlat alla våra CO2 – reducerade produkter under nyheten GreenAl och RecycAl på vår hemsida. Du kan läsa mer om det här.

GreenAl och RecycAl

Samma kvalitet – lägre CO2-avtryck

CO2-reducerat aluminium är som utgångspunkt antingen producerat med förnybar energi eller med en stor mängd skrot.

Aluminium kan återanvändas oändligt många gånger utan att förlora sina egenskaper och därför har CO2-reducerat (sekundärt) aluminium exakt samma egenskaper som primärproducerad aluminium.

Primär och sekundär aluminium

Om en aluminiumprodukt är primär- eller sekundärtillverkad säger ingenting om produktens kvalitet.

Primärproduktion av aluminium innebär att metallen tillverkas genom en energikrävande elektrolys för att omvandla i grunden bauxit till just metallen aluminium.

Sekundärproduktion innebär att metallen helt eller delvis är tillverkad av redan befintlig metall – dvs skrot – och har en ytterst låg energibelastning.

Durkplåt i aluminium

Vi kan hjälpa er att nå ert CO2-mål

Om ni vill sänka CO2-avtrycket från er produktion så kan materialvalet vara ett bra ställe att börja på. Våra leverantörer har alla fokus på att erbjuda mer klimatvänliga produkter och sortimentet blir hela tiden större.

Vi kan tillhandahålla en EPD eller andra tredjepartscertifieringar på en rad av våra produkter, vilket betyder att ni kan få dokumentation på produktens CO2-avtryck.

Kontakta din lokala säljare för mer info!