ALUCOBOND®

Med materialets unika formstabilitet och planhet, men flexibla struktur erbjuder ALUCOBOND® obegränsade möjligheter till kreativa, innovativa och individuella lösningar. Eftersom ALUCOBOND® kan användas både inomhus och utomhus finns det inga begränsningar vad gäller utformning och konstruktion av panelerna. Materialet är även brandklassat enligt EU-standard EN 13501-1.

På grund av sin höga formbarhet, stabilitet och låga vikt kan panelerna enkelt tillverkas och anpassas på byggarbetsplatsen. I samband med panelens lätta vikt, extrema styvhet och plana yta blir kostnaden för underkonstruktion och fixering av dem låg. Dessutom är ALUCOBOND® splittringssäker, väderbeständig och vibrationsdämpande.

Med ALUCOBOND® i ditt byggprojekt ges möjligheter till individuell design och en stor variation av attraktiva färger. ALUCOBOND® kan användas t.ex om du behöver bygga: Fasad- och mellanväggar, balkongtäckning, sollister, dörrfyllningar, tunneltäckningar, takbeläggningar, paviljonger samt vägg- och pelarbeklädnader.

Både kärnmaterialet och aluminiumplåtarna kan återvinnas, det gör ALUCOBOND® till ett 100% återvinningsbart material.

 

Referenser

Systemprofiler

Detaljerade ritningar

Datablad

Drift och underhåll